ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Αυτά τα πανεύκολα τυροπιτάκια με φανταστική γέμιση θα σας μείνουν αξέχαστα και θα τα φτιάχνετε πολύ συχνά αν τα δοκιμάσετε!!
Δεν υπάρχουν πραγματικά αφρός σκέτος !!!
Τ έ λ ε ι α !!!
Για τη γέμιση
Δεν υπάρχουν πραγματικά αφρός σκέτος !!!
Τ έ λ ε ι α !!!
Υλικά
Για τη ζύμη- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουτάλι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 700 γρ. αλεύρι
- όσο ακόμα νεράκι πάρει, αν χρειαστεί
Για τη γέμιση
- 500 γρ. φέτα
- 1 αυγό
- πιπέρι
- 1 γιαουρτάκι
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε και αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις ανοίγουμε με μικρό πλάστη σε φυλλαράκια.
- Γεμίζουμε, κλείνουμε και πατάμε τις άκρες με πιρούνι για να μην ανοίξουν.
- Περνάμε τα πιτάκια με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
φωτο Άννα Αννούλα |
ΠΗΓΗ: Παλμιρα Αριστου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!