Μια συνταγή για ΣΠΤΙΚΗ ΝΟΥΤΕΛΑ από τη σελίδα στο Facebook My Greekitchen
Σπιτική Νουτέλα
Φίλοι μου αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Είναι εύκολη, γρήγορη και σίγουρα πιο υγιεινή . Γιατί να ξοδεύουμε χρήματα για προϊόντα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι ; και το κυριότερο’ γιατί να δίνουμε στα παιδιά μας προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης γεμάτα ζάχαρη , χρώματα και συντηρητικά ; Εγώ σίγουρα όχι.
Χρησιμοποίησα λάδι καρύδας και πραγματικά η γεύση είναι φανταστική.
Εσείς που αγαπάτε την καρύδα χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας και θα με θυμηθείτε.
Είναι εύκολη, γρήγορη και σίγουρα πιο υγιεινή . Γιατί να ξοδεύουμε χρήματα για προϊόντα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι ; και το κυριότερο’ γιατί να δίνουμε στα παιδιά μας προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης γεμάτα ζάχαρη , χρώματα και συντηρητικά ; Εγώ σίγουρα όχι.
Χρησιμοποίησα λάδι καρύδας και πραγματικά η γεύση είναι φανταστική.
Εσείς που αγαπάτε την καρύδα χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας και θα με θυμηθείτε.
Εάν πάλι δεν είστε και τόσο «φίλοι» της , τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο.
Είναι καταπληκτικό !!
Υλικά:
1 κούπα καβουρδισμένα φουντούκια
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
1/2 κουτ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουτ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση:
Πρώτα λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αλέθουμε πολύ καλά.
Υλικά:
1 κούπα καβουρδισμένα φουντούκια
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
1/2 κουτ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουτ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση:
Πρώτα λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αλέθουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το λάδι, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το άλεσμα έως ότου το μείγμα είναι όσο το δυνατό λείο.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην πάστα φουντουκιού.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο κρεμώδη μείγμα .
Διατηρούμε τη νουτέλα σε γυάλινο βάζο, σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπόνους: Αφού αδειάσουμε τη νουτέλα σε βάζο, ρίχνουμε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα στο μπλέντερ. Χτυπάμε για λίγο και μπουμ….ένα σοκολατούχο γάλα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην πάστα φουντουκιού.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο κρεμώδη μείγμα .
Διατηρούμε τη νουτέλα σε γυάλινο βάζο, σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπόνους: Αφού αδειάσουμε τη νουτέλα σε βάζο, ρίχνουμε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα στο μπλέντερ. Χτυπάμε για λίγο και μπουμ….ένα σοκολατούχο γάλα.