Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μουσταλευριά
Το αγαπημένο μας γλυκό του φθινοπώρου........!!!!
Μουσταλευριά αρωματισμένη με αρμπαρόριζα , μπόλικη κανελίτσα και καρύδια.........απλά φανταστική!!!!!!
Υλικά
6 ποτήρια μούστο (κομμένο και βρασμένο)
1 ποτήρι αλεύρι
1 ξυλάκι κανέλας
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα.
Εκτέλεση
Βάζω τα 4 ποτήρια από το μούστο μου μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το ξυλάκι κανέλας και την αρμπαρόριζα.
Σε μια λεκανίτσα προσθέτω τα άλλα δύο ποτήρια μούστου και κοσκινίζοντας το αλεύρι μου σταδιακά ανακατεύω να φτιάξω ένα χυλό.
Οταν αρχίζει να καίει ο μούστος στην κατσαρόλα προσθέτω το χυλό μου περνόντας τον πάλι από τη σίτα για τυχόν κομπακια.
Ανακατεύω συνεχώς και βράζω περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα η οποία θα κάνει στρώμα πάνω στην κουτάλα μου.
Μοιράζω σε πιατέλα και και πασπαλιζω με μπόλικο καρυδάκι και κανελίτσα!!!!