Μπισκοτάκια σαμπλέ με αυγογλάσο



Μια συνταγή της κυρίας Εφης Καρεκλά για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΑΥΓΟΓΛΑΣΟ από την ομάδα στο Facebook Ελληνικές....gourmed-ιές!!!


Μπισκοτάκια σαμπλέ με αυγογλάσο

Για τα μπισκότα
125 άχνη
125 βούτυρο
250 αλεύρι
1 αυγό
Λίγη βανίλια

Εκτελεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για λίγο έως ότου αναμειχθούν και μαζεύουμε τη ζύμη μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό) και κόβουμε με κουπ πατ. 
Ψήνουμε για 10´ στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

ΑΥΓΟΓΛΑΣΟ
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε 1 ασπράδι αυγού μαζί με 250 άχνη κοσκινισμένη, λίγη βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε 1 κουταλιά νερό.
Για να τα στολίσουμε μοιράζουμε το γλασο μας σε ποτηράκια και χρωματίζουμε με ο,τι χρώμα θέλουμε.
Κάνουμε το περίγραμμα του μπισκοτου με σχετικά πυκνό γλασο και μετά γεμίζουμε με πιο αραιό γλασο (προσθέτουμε λίγο νερό).
Αφήνουμε να στεγνώσουν και στολιζουμε κάνοντας σχέδιο με πιο πυκνό γλασο.
Αν θέλουμε το σχέδιο να είναι ενσωματωμένο ( όπως οι φράουλες) στολίζουμε όσο είναι ακόμα νωπό το γλασο για να απορροφηθεί.
Υπάρχουν σχετικά βιντεάκια στο you tube για τη τεχνική.
Θέλει αρκετή υπομονή, χρόνο και φυσικά εμπειρία.