Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ζαμπονοτυρόπιτες
Κάτι για το βράδυ!!!
Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό 200ml
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ελαιόλαδο 100ml
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ
Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό 200ml
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ελαιόλαδο 100ml
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ
Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Τυρί που λιώνει γκούντα, ένταμ κτλ..
Ζαμπόν σε φέτες
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
Λίγο σουσάμι
Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύω καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το αυγό το λάδι το αλάτι και την φαρίνα ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζω την ζύμη σε 20 μπαλάκια.
Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω 2 μπαλάκια ανοίγω 2 φύλλα βάζω στο ένα σάλτσα ζαμπόν τυρί και κλείνω με το άλλο !!
Τα αλείφω με το αυγό και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η δόση αυτή βγάζει δέκα ζαμπονοτυρόπιτες!
Η δόση αυτή βγάζει δέκα ζαμπονοτυρόπιτες!