Αφράτο κέικ πορτοκάλι



ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Ένα πολύ απλό κέικ πορτοκάλι αλλά τόσο αφρατο και μυρωδάτο....Μου θυμίζει μανούλα.....

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.
500 γρ φαρινα (Το κοσκινιζω το αλεύρι βγαίνει πιο αφρατο) ,
420γρ κρυσταλλική ζαχαρη,
250γρ βουτυρο ή βιταμ πλάκα,
125μλ γαλα φρεσκο,
125 μλ χυμο πορτοκαλι ,
5 αβγά χωρισμένα,
2 βανιλετες ,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
και μια πρέζα αλάτι...

Χτυπάω το βουτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιωσει.
Προσθέτω ένα ένα τους κρόκους από τα αβγά, (τα ασπράδια τα χτυπάω σε μαρεγκα, και τα προσθέτω στο τέλος με πολύ απαλές κινήσεις με τη σπατουλα),
Ρίχνω τη βανιλετα, το ξύσμα και προσθέτω εναλλάξ φαρίνα με γάλα και χυμό πορτοκάλι και τέλος τη μαρέγκα...
Βουτυρωνω και αλευρώνω παρά πολύ καλά το ταψάκι μου
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 αντιστάσεις τελευταία σχάρα.(Εγώ έχω βάλει κι ένα κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι σε σκόνη μου αρέσει πολύ το αρωμα)

Δημιουργός συνταγής: Εύη εύη