ΠΕΙΝΙΡΛΙ
Πεϊνιρλί με αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη και πλούσια γέμιση, που μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές προτιμήσεις σας.
Υλικά για τη Ζύμη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι λευκό
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει η μαγιά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αφού η ζύμη φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τις "βαρκούλες" για το Πεϊνιρλί.
- Γεμίζουμε τις βαρκούλες με σάλτσα ντομάτας, μπέικον, ζαμπόν, μοτσαρέλα, ένταμ και γκούντα ή με όποια άλλη γέμιση επιθυμούμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
- Ψήνουμε τα Πεϊνιρλί για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε ζεστά τα Πεϊνιρλί και απολαμβάνουμε με συνοδεία σαλάτας ή ως σνακ.
Αυτή η συνταγή για ζύμη είναι εξαιρετική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες πίτες και αρτοσκευάσματα.
ΠΗΓΗ: Κατερινα Μαδικα, συνταγή ζύμης Ελενη Καππου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!