Πίτσα



ΠΙΤΣΑ

Υλικά
1 φλ. γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
2,5 φλ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (να κάνει φουσκάλες).
Μετά προσθέτω το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ελαστικό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1-  2 ώρες.
Χωρίζω τη ζύμη σε 3 μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το βάζω σε λαδωμένο ταψάκι, το απλώνω με το χέρι να πάει παντού, βάζω κάτω 2 - 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και έβαλα γαλοπούλα, πιπεριά κόκκινη και τυριά που λιώνουν (γκούντα και κασέρι).
Ψήνω στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα.
Το ζυμαράκι αυτό φτάνει για τρία ταψάκια 30 εκ. ή το μεγάλο του φούρνου!

Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
Πίτσα με πολύ ωραίο ζυμαράκι