ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριών (Barilla ή Misko)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φετούλες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 3 - 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 1 βαζάκι σάλτσα με βασιλικό (Barilla)
- αλάτι - πιπέρι
- ελαιόλαδο
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με τον μαϊντανό και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε το βαζάκι με την σάλτσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και αρκετό ζουμάκι από τα τορτελίνια που βράζουν συγχρόνως με την προετοιμασία της σάλτσας.
- Αφού βράσουν τα τορτελίνια για 10 λεπτά περίπου, τα παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού η σάλτσα.
- Προσθέτουμε και ζουμάκι από τα τορτελίνια να μην είναι στεγνά.
- Σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι και λίγα φύλα βασιλικού.
Σημειώσεις:
- Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!