Μοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα



ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι
5 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο κατά βούλησιν
4 με 5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση
Κόβουμε της μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες ή σε μεγάλα καρέ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το μαραίνομαι σε μέτρια θερμοκρασία μην αρπάξει.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το γυρνάμε να καφετίσει απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο , αλάτι και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να μαγειρεύετε.
Βάζουμε σε σχάρα τις μελιτζάνες με πινέλο τις περνάμε με λάδι ανάβουμε το γκριλ τις ψήνουμε για λίγο από την μία πλευρά ,βγάζουμε την σχάρα τις γυρνάμε από την άλλη τις λαδώνουμε και καμαψήνουμε κι από την άλλη πλευρά,
Προσοχή όχι πολύ κοντά την σχάρα στο γκριλ μην καούν.
Το κρέας που μαγειρεύετε θέλει πάνω από μία ώρα να γίνει μαλακό .
Στην μία ώρα λοιπόν προσθέτουμε τις μελιτζάνες τον μαϊντανό ψιλοκομμένο τις ντομάτες τον πελτέ το αλατοπίπερο λίγη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να δέσει να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί προαιρετικά και καλή απόλαυση !!! Του παει πολύ μαζί πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.