ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Αυτά τα παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια είναι αφράτα, αρωματικά και ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας κατά τη διάρκεια των εορτών.
Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο Lurpak
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε επίσης να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι (ξεκινάμε με περίπου 800 γρ.) και δημιουργούμε ένα κενό στο κέντρο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
- Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε (π.χ. πλεξούδες, στρογγυλά).
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.