Κουλουράκια Πασχαλινά

Αυτά τα παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια είναι αφράτα, αρωματικά και ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας κατά τη διάρκεια των εορτών.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ


Αυτά τα παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια είναι αφράτα, αρωματικά και ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας κατά τη διάρκεια των εορτών.


Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)


Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
  2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε επίσης να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι (ξεκινάμε με περίπου 800 γρ.) και δημιουργούμε ένα κενό στο κέντρο.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  5. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. 
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  7. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  8. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε (π.χ. πλεξούδες, στρογγυλά).
  9. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  11. Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.
  12. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget