Δίχρωμα κουλουράκια πορτοκαλιού με κακάο



ΔΙΧΡΩΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ


Υλικά
3 φλυτζάνες λάδι,
3 φλυτζάνες ζάχαρη,
4 αυγά χτυπημένα,
ένα ποτήρι φρέσκο πορτοκάλι μέσα βάζω ενάμιση κ.γ σόδα ,
μια βανίλια ,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
μισό κρασοπότηρο κονιάκ,ενάμιση κιλό αλεύρι γ.ο.χ .
Θέλω την ζύμη μαλακή και εύπλαστη.


Την χωρίζω στα δυο ,και στο ένα κομμάτι προσθέτω δυο κ.σ κακάο .
Πλάθω τα κουλουράκια μου σε διάφορα σχέδια με δυο πάντα κορδονάκια πορτοκαλένιου και καφέ χρώματος , βουτώ σε σουσάμι και ψήνω στους 170° αερόθερμο έως ότου ροδίσουν ελαφρώς !
Μόλις κρυώσουν τα κλείνω σε σακούλα τροφίμων!
Καλή επιτυχία είναι πολύ νόστιμα πολύ τραγανά!


Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!