Μια συνταγή της κυρίας Maria Lagou - Salt and Sugar για ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi
Ριγανοκεφτέδες
Εύκολος και νόστιμος μεζές!
Υλικά: (για 4-5 μερίδες)
1 κιλό πατάτες
200 γραμμάρια ταραμά
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
πιπέρι
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε με την φλούδα τους, σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν.
Αφού βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα πιρούνι τις λιώνουμε να γίνουν πουρές.
Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ταραμά, τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει πρώτα, το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει, την ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να σφίξει.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο πλάθουμε με το χέρι κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε λάδι που έχει κάψει πρώτα, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.