Κολοκυθόπιτα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


Στην γέμιση έβαλα ότι βάζω στους κολοκυθοκεφτέδες που έχω μάθει από την μανούλα μου!!
Το φύλλο το βρήκα στην Paxxi, απλά πείραξα τις ποσότητες.


Υλικά (για το μεγάλο ταψί της κουζίνας)

Για τη γέμιση:
  • 4-5 μεγάλα κολοκύθια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στραγγισμένα πολύ καλά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Λίγες κουταλιές αλεύρι
  • Τριμμένη φρυγανιά (ανάλογα με τα υγρά της γέμισης)
  • 2 αυγά
  • Δυόσμο
  • Ξύδι
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο λάδι
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για το φύλλο:
  • Περίπου μισό λίτρο νερό
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για ζύμη μαλακή και να μην κολλάει, περίπου 1 κιλό)

Για το τέλος:
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα και καλά στραγγισμένα κολοκύθια με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, τον δυόσμο, το ξύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λάδι.
  2. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το κάτω φύλλο λίγο πιο μεγάλο από το επάνω.
  7. Ανοίγουμε το κάτω φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  8. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Ανοίγουμε το επάνω φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.
  10. Κόβουμε ό,τι προεξέχει πολύ και διπλώνουμε τις άκρες γύρω-γύρω για να κλείσει καλά η πίτα.
  11. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
  12. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  13. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
  14. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΠΗΓΗ: Χρύσα Με


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget