ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ
Ένα αφράτο και απολαυστικό κέικ καρύδας, που δεν περιέχει βούτυρο, με την υφή του να λιώνει στο στόμα. Το πλούσιο σιρόπι και η επικάλυψη καρύδας το κάνουν ακαταμάχητο. Ιδανικό για κάθε περίσταση, θα το αγαπήσουν όλοι!
Υλικά
Για το Κέικ:
Για το Σιρόπι:
- 6 αυγά
- 1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα (κούπα του νες καφέ)
- 1,5 κούπα καρύδα (κούπα του νες καφέ)
- 1,5 κούπα σπορέλαιο (κούπα του νες καφέ)
- 1,5 κούπα ζάχαρη (κούπα του νες καφέ)
- 2 βανίλιες
- Έξτρα καρύδα για επικάλυψη
Για το Σιρόπι:
- 3 κούπες νερό (κούπα του νες καφέ)
- 3 κούπες ζάχαρη (κούπα του νες καφέ)
Εκτέλεση:
Για το Κέικ:
Για το Σιρόπι:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να σταθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι, την καρύδα και τις βανίλιες, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Αν το μείγμα βγει αραιό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ μέσα στον σβηστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
- Το κέικ είναι έτοιμο όταν βγει χρυσαφένιο και αφράτο.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
- Σιροπιάζουμε το κέικ αφού το αφήσουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνοντας σιγά-σιγά το καυτό σιρόπι με μια κουτάλα, αφήνοντας το να απορροφηθεί πλήρως.
- Μόλις πιει το σιρόπι, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με καρύδα για επικάλυψη.
- Το κέικ είναι καλύτερο να σερβιριστεί την επόμενη μέρα, αφού θα έχει απορροφήσει πλήρως το σιρόπι και οι γεύσεις θα έχουν δέσει.