Κέικ Καρύδας Σιροπιαστό

Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας Χωρίς Βούτυρο

ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ


Ένα αφράτο και απολαυστικό κέικ καρύδας, που δεν περιέχει βούτυρο, με την υφή του να λιώνει στο στόμα. Το πλούσιο σιρόπι και η επικάλυψη καρύδας το κάνουν ακαταμάχητο. Ιδανικό για κάθε περίσταση, θα το αγαπήσουν όλοι!


Υλικά 

Για το Κέικ:
  • 6 αυγά
  • 1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα (κούπα του νες καφέ)
  • 1,5 κούπα καρύδα (κούπα του νες καφέ)
  • 1,5 κούπα σπορέλαιο (κούπα του νες καφέ)
  • 1,5 κούπα ζάχαρη (κούπα του νες καφέ)
  • 2 βανίλιες
  • Έξτρα καρύδα για επικάλυψη

Για το Σιρόπι:
  • 3 κούπες νερό (κούπα του νες καφέ)
  • 3 κούπες ζάχαρη (κούπα του νες καφέ)


Εκτέλεση:

Για το Κέικ:
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να σταθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι, την καρύδα και τις βανίλιες, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Αν το μείγμα βγει αραιό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά. 
  6. Αφήνουμε το κέικ μέσα στον σβηστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  7. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βγει χρυσαφένιο και αφράτο. 
  8. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το Σιρόπι:
  1. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
  2. Σιροπιάζουμε το κέικ αφού το αφήσουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνοντας σιγά-σιγά το καυτό σιρόπι με μια κουτάλα, αφήνοντας το να απορροφηθεί πλήρως.
  3. Μόλις πιει το σιρόπι, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με καρύδα για επικάλυψη.
  4. Το κέικ είναι καλύτερο να σερβιριστεί την επόμενη μέρα, αφού θα έχει απορροφήσει πλήρως το σιρόπι και οι γεύσεις θα έχουν δέσει.

Καλή μας απόλαυση!

Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας Χωρίς Βούτυρο

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou