Ζαμπονοτριανταφυλλάκια



Μια συνταγή της κυρίας Μyrto Aggelou για ΖΑΜΠΟΝΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi

Ζαμπονοτριανταφυλλάκια

Υλικά
4-5 κουπες αλευρι
1 κουπα γαλα χλιαρο
1 φακ. μαγια
1/2 κουπα σπορελαιο
1 κσ ζαχαρη
1 κγ αλατι
2 αυγα (1 για τη γεμιση και 1 για την επαλειψη)

Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη.
αφηνουμε λιγο να φουσκωσει..περιπου 1 μισαωρο.
Αφου φουσκωσει ,κοβουμε σε μικρα μπαλακια ...μεγεθος μανταρινιου, ανοιγουμε σε στρογγυλο φυλλαρακι, κοβουμε σταυρωτα,αφηνοντας το κεντρο ακοπο και βαζουμε οποια γεμιση μας αρεσει...εγω εβαλα ζαμπον, φετα, το ασπραδι απο το δευτερο αυγο και λιγη κετσαπ.
Ξεκιναμε να κλεινουμε ενα ενα τα πεταλα..κλεινοντας μεσα τη γεμιση.
Αφηνουμε για 1 τεταρτο...προθερμενουμε το φουρνο μας στους 180 β.
Αλειφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο γαλα και πασπαλιζουμε...αν θελουμε με σουσαμι, μαυροκουκι ή παπαρουνοσπορο.
Ψηνουμε για 20 λεπτα ή ως οτου παρουν ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα!