Κασεροτυρόπιτα



ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Πολύ γευστική εύκολη αφράτη Κασεροτυρόπιτα !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml):
1 κ.γαλα φρεσκο χλιαρο,
1 κ.νερο χλιαρο,
1 κ.σπορελαιο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
2 κ.σ ζαχαρη,
1 κ.γ αλατι,
1 ασπραδι αυγου,
5 κουπ.αλευρι,
100 γρ φετα τριμμενη στεγνη,
100 γρ τριμμενο κασερι,
4 κ.σ.μαιντανο ψιλοκομμενο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-νερο-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα!
Ριχνουμε το σπορελαιο-αλατι-ασπραδι και ανακατευουμε 2 λεπτα!
Ριχνουμε.3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Ριχνουμε την φετα-κασερι-μαιντανο και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και ζυμωνουμε!
Τελος βαζουμε 1 ποτηρι αλευρι στον παγκο τοποθετουμε πανω την ζυμη και ζυμωνουμε παιρνοντας αλευρι λιγο λιγο!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια βαζουμε λαδοκολα στο ταψι(32ν) βαζουμε την ζυμη λαδωνουμε τα χερια και την ισιωνουμε!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Και τελειωνουμε χαραζοντας την απαλα να μην ξεφουσκωσει αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και την ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!
Εμενα μου πηρε 35 λεπτα οποτε αναλογα τον φουρνο!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!