Πατάτες με Τυρί και Ζαμπόν στο Φούρνο

Πατάτες Ογκρατέν με Τυριά και Ζαμπόν
Πατάτες Ογκρατέν με Τυριά και Ζαμπόν

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ένα γρήγορο και οικονομικό πιάτο που αγαπούν όλοι! Κοστίζει περίπου 7 ευρώ και αποδίδει πολλές μερίδες σε κομμάτια, ιδανικό για οικογενειακά γεύματα.



Υλικά (για ταψάκι 25x30 εκ.)

  • 5 πατάτες ομοιόμορφες, στρογγυλές
  • 13 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 400 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
  • 2 αυγά
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μιξ τυριών για την επιφάνεια του φαγητού στο τέλος


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. 
  2. Τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  3. Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με μία στρώση από πατάτες.
  4. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν κιμάς και απλώνουμε μία στρώση πάνω από τις πατάτες.
  5. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με την ίδια σειρά: πατάτες, αλλαντικά, τυρί μοτσαρέλα και μαϊντανός.
  7. Στην τελευταία στρώση τοποθετούμε μόνο πατάτες, μαϊντανό, ό,τι περίσσεψε από τα αλλαντικά, και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μιξ τυριών.
  8. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το τυρί στο ταψί.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να ψηθεί το φαγητό.

Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη!

Πατάτες Ογκρατέν με Τυριά και Ζαμπόν

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget