ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ένα γρήγορο και οικονομικό πιάτο που αγαπούν όλοι! Κοστίζει περίπου 7 ευρώ και αποδίδει πολλές μερίδες σε κομμάτια, ιδανικό για οικογενειακά γεύματα.
Υλικά (για ταψάκι 25x30 εκ.)
- 5 πατάτες ομοιόμορφες, στρογγυλές
- 13 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 400 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
- 2 αυγά
- 10 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- Μιξ τυριών για την επιφάνεια του φαγητού στο τέλος
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
- Τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με μία στρώση από πατάτες.
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν κιμάς και απλώνουμε μία στρώση πάνω από τις πατάτες.
- Στρώνουμε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με την ίδια σειρά: πατάτες, αλλαντικά, τυρί μοτσαρέλα και μαϊντανός.
- Στην τελευταία στρώση τοποθετούμε μόνο πατάτες, μαϊντανό, ό,τι περίσσεψε από τα αλλαντικά, και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μιξ τυριών.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το τυρί στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να ψηθεί το φαγητό.
Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!