Μια συνταγή της κυρίας Μina Papa για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Μπισκοτάκια καρπούζι
Υλικά
375γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450γρ. νισιστε
210γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού
χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο-κόκκινο σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ το Βιτάμ με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτω τα αυγά το αλάτι τη βανίλια το ξύσμα χτυπάω λίγο ακόμη και προσθέτω το αλεύρι με το νισιστέ όλο μαζί ζυμώνω για 2 λεπτά.
Αδειάζω τη ζύμη πάνω στον πάγκο και τη χωρίζω σε 2 ίσια κομμάτια.
Το ένα κομμάτι το χρωματίζω κόκκινο και το κάνω ένα χοντρό μπαστούνι το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το άλλο κομμάτι το ξαναχωρίζω πάλι στα 2 και το ένα το χρωματίζω πράσινο και το άλλο το αφήνω όπως είναι.Τα τυλίγω και αυτά με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα τα βγάζω και ανοίγω σε λεπτό φύλλο το χρωματιστό κομμάτι και το τυλίγω γύρω από την κόκκινη ζύμη με τα ανοίγω και το πράσινο και το τυλίγω και αυτό γύρω -γύρω.
Κόβω σε λεπτές φέτες το ρολό της ζύμης και μετά τις φέτες τις ξανακόβω στη μέση.
Βάζω επάνω σταγόνες κουβερτούρας τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω-κάτω για 10 λεπτά. Βγαίνουν 50 κομμάτια.