ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
Υλικα
Για 1 κιλό ακτινίδια
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτελεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και με την κουτάλα του πουρέ τα πολτοποιούμε ελαφρά. (καλό είναι η μαρμελάδα να έχει μέσα κομμάτια).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα.
Την επομένη τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά.
Προσοχή η μαρμελάδα θέλει να είμαστε κοντά της (νοιώθει μοναξιά) γιατί κολλάει εύκολα!!
Ξαφρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλότερη ένταση μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά.
Για 1 κιλό ακτινίδια
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτελεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και με την κουτάλα του πουρέ τα πολτοποιούμε ελαφρά. (καλό είναι η μαρμελάδα να έχει μέσα κομμάτια).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα.
Την επομένη τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά.
Προσοχή η μαρμελάδα θέλει να είμαστε κοντά της (νοιώθει μοναξιά) γιατί κολλάει εύκολα!!
Ξαφρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλότερη ένταση μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά.