Πεντανόστιμα τσουρεκάκια



ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ


Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από ένα πορτοκάλι ζουμερό
70 γραμ. μαγιά νωπή
6 αυγά
2 κιλά αλεύρι
χλιαρό νερό 1 φλιτζάνι
1 κουταλιά γλυκού μαχλέπι
400 ml γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
150 γραμ. βούτυρο

Eκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το χλιαραίνουμε μαζί με το μαχλέπι το οποίο το έχουμε λιώσει την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού.Όπως είναι χλιαρό προσοχή μην κάψει διαλύουμε την μαγιά μέσα σε όλα τα παραπάνω υλικά αφού έχουμε αποσύρει το κατσαρολάκι από την φωτιά .Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και το μείγμα χλιαρό τις κατσαρόλας .Αν δεν χωράει όλο το αλεύρι στο μίξερ χωρίστε το σε δύο δόσεις ισομοιράζοντας τα υλικά.Στην συνέχεια ζυμώνουμε .Αφού ζυμώσουμε αρκετά προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο ζυμώνοντας με το γάντζο να πετύχουμε μία ελαστική μαλακή ζύμη.Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε τσουρέκια ατομικά η μεγάλα [δείτε και μια ιδέα για σχέδιο στις φωτογραφίες]
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω ,τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι η ότι άλλο μας αρέσει.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .



ΠΗΓΗ
Πεντανόστιμα τσουρεκάκια