Μια συνταγη για ΓΑΤΙΣΙΕΣ ΠΑΤΟΥΣΙΤΣΕΣ από τη σελίδα στο Facebook Οι Λιχουδιές της Σόφης
Γατίσιες πατουσίτσες
Τα λένε ''Αλφαχόρες''...τα λένε ''Melting moments''...
Eγώ τα ονόμασα ''Γατίσιες Πατουσίτσες'' λόγο του σχήματος που τους έδωσα! Είναι τα κούκις με κορν φλάουρ που λιώνουν στο στόμα!!!
'Αν φτιάξετε αυτά θα ξεχάσετε όλα τα άλλα κούκις βουτύρου τύπου πτι φουρ που χρειάζονται κορνέ,σας το υπόσχομαι!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 34 ΔΙΠΛΑ ΚΟΥΚΙΣ
250 γρ.αγελαδινό βούτυρο σε θερμ.δωμ.
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κορν φλάουρ
140 γρ.άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
μαρμελάδα ή Πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο (για το γέμισμα)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
200 γρ.κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
1 κ.σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες να αφρατέψει για 3-4 λεπτά.Προσθέτω το αλάτι και ένα ένα τα αυγά.
Ρίχνω το αλεύρι και το κορν φλάουρ όλο και ανακατεύω μέχρι να μαζευτεί το μίγμα σε μπάλα.Δεν παραζυμώνω.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο 15 με 30 λεπτά.
Πλάθω μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα φουντούκι και αν τα θέλω στρογγυλά τα αφήνω ως έχουν και τα πατάω στην μία άκρη με πηρούνι,αλλιώς δίνω στα μπαλάκια σχήμα μακρουλό αυγοειδές.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 150 με αέρα 10 λεπτά ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 10 λεπτά,μέχρι να πάρουν από κάτω ένα ελαφρύ ''χρυσαφί'' χρώμα.Από πάνω πρέπει να μείνουν άσπρα!
Όταν κρυώσουν καλά,τα ενώνω βάζοντας ανάμεσα ένα λεπτό στρώμα από μαρμελάδα,ή πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο.
-Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το σπορέλαιο.
Βουτάω τα μπισκοτάκια από την πλευρά που τα έχω πατήσει με το πηρούνι και τα βάζω σε λαδόκολα να στεγνώσει η σοκολάτα.
Διατηρούνται σε μπολ πολυ καλά κλειστό.
Είναι απίστευτα αφράτα και λιώνουν με το που τα βάλεις στο στόμα!!!
Γατίσιες πατουσίτσες
Τα λένε ''Αλφαχόρες''...τα λένε ''Melting moments''...
Eγώ τα ονόμασα ''Γατίσιες Πατουσίτσες'' λόγο του σχήματος που τους έδωσα! Είναι τα κούκις με κορν φλάουρ που λιώνουν στο στόμα!!!
'Αν φτιάξετε αυτά θα ξεχάσετε όλα τα άλλα κούκις βουτύρου τύπου πτι φουρ που χρειάζονται κορνέ,σας το υπόσχομαι!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 34 ΔΙΠΛΑ ΚΟΥΚΙΣ
250 γρ.αγελαδινό βούτυρο σε θερμ.δωμ.
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κορν φλάουρ
140 γρ.άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
μαρμελάδα ή Πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο (για το γέμισμα)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
200 γρ.κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
1 κ.σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες να αφρατέψει για 3-4 λεπτά.Προσθέτω το αλάτι και ένα ένα τα αυγά.
Ρίχνω το αλεύρι και το κορν φλάουρ όλο και ανακατεύω μέχρι να μαζευτεί το μίγμα σε μπάλα.Δεν παραζυμώνω.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο 15 με 30 λεπτά.
Πλάθω μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα φουντούκι και αν τα θέλω στρογγυλά τα αφήνω ως έχουν και τα πατάω στην μία άκρη με πηρούνι,αλλιώς δίνω στα μπαλάκια σχήμα μακρουλό αυγοειδές.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 150 με αέρα 10 λεπτά ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 10 λεπτά,μέχρι να πάρουν από κάτω ένα ελαφρύ ''χρυσαφί'' χρώμα.Από πάνω πρέπει να μείνουν άσπρα!
Όταν κρυώσουν καλά,τα ενώνω βάζοντας ανάμεσα ένα λεπτό στρώμα από μαρμελάδα,ή πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο.
-Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το σπορέλαιο.
Βουτάω τα μπισκοτάκια από την πλευρά που τα έχω πατήσει με το πηρούνι και τα βάζω σε λαδόκολα να στεγνώσει η σοκολάτα.
Διατηρούνται σε μπολ πολυ καλά κλειστό.
Είναι απίστευτα αφράτα και λιώνουν με το που τα βάλεις στο στόμα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1-Δεν έχουν μπέικιν και δεν φουσκώνουν,ούτε ραγίζουν.
2-Μπορούμε να τα αφήσουμε μονά χωρις τη γέμιση και να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα
3-Μπορούμε να τα αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
4-Αν θέλουμε να έχουν καταπληκτικό άρωμα βάζουμε αγελαδινό βούτυρο,αλλιώς γίνονται και με μαργαρίνη.
1-Δεν έχουν μπέικιν και δεν φουσκώνουν,ούτε ραγίζουν.
2-Μπορούμε να τα αφήσουμε μονά χωρις τη γέμιση και να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα
3-Μπορούμε να τα αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
4-Αν θέλουμε να έχουν καταπληκτικό άρωμα βάζουμε αγελαδινό βούτυρο,αλλιώς γίνονται και με μαργαρίνη.