Σαλιάρια αλμυρά Κοζανίτικα

ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ

ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ


Νηστίσιμα!!

Υλικά για το ζυμάρι.

  • 1,5 ποτήρι σπορέλαιο 
  • 1,5 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φυσικό 
  • 1 μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει

Για τη γέμιση
  • 1,5 ποτήρι Ελιές κομμένες σε ροδέλες 
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Λίγο ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι.
  2. Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαγιά και κάνουμε τη ζύμη με αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση.
  4. Παίρνουμε ζύμη στο χέρι, περίπου όσο ένα μπαλάκι, ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε.
  5. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις έως ότου ροδίσουν.

ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα 

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget