ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ
Νηστίσιμα!!
Υλικά για το ζυμάρι.
- 1,5 ποτήρι σπορέλαιο
- 1,5 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φυσικό
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει
Για τη γέμιση
- 1,5 ποτήρι Ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαγιά και κάνουμε τη ζύμη με αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση.
- Παίρνουμε ζύμη στο χέρι, περίπου όσο ένα μπαλάκι, ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις έως ότου ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!