ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι φαρινάπ,
1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε αλεύρι - βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί 30ν και ρίχνουμε το μίγμα!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς , σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις για 30 λεπτά!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 2 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει.
ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
4 κουταλιες γεματες της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι
1 βανιλια
2 κροκους αυγων
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο
Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθουν!
Ριχνουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το ζεστο γαλα!
Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε βανιλια-κροκους-βουτυρο!
Αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας κατα διαστηματα!
ΓΛΆΣΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
250 γρ βιταμ,
250 γρ αχνη ζαχαρη,
60 γρ κακαο
Τα τοποθετουμε ολα μαζι στην κατσαρολα στην εστια, βρασιμο 2 λεπτα!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ!
Τοποθετούμε τον ένα πάτο, σιροπιάζουμε με κουτάλα σιγά - σιγά, ρίχνουμε την κρέμα, βάζουμε πάνω της το άλλο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και τέλος το γλάσο!