ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά:
- 500 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 500 γρ. βούτυρο συσκευασία
- 1 κιλό + 100 γρ ζάχαρη
- 8 αυγά
- 3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 6 βανίλιες
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
- 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα την ζάχαρη με τα βουτυρά, μέχρι να ασπρίσουν
- Προσθέτουμε τους μόνο κρόκους και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε
- Τα ασπράδια τα χτυπάμε ξεχωριστά και τα κάνουμε μαρέγκα, μετά τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας
- Προσθέτουμε τις βανίλιες το μπαίκιν πάουντερ, το γάλα και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει μαλακή η ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας
- Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε μια λαδόκολλα.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
- Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Ακολουθήστε μας στο Google News!