Μια συνταγή της κυρίας Vana Zouka για
ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Σπετσοφάι με στήθος κοτόπουλο
Το συνοδεψαμε με ρυζάκι λόγο ότι μας αρέσει το ρύζι πολύ!!
Μπορούμε να το συνοδεύουμε και με πατάτες τηγανητές, πουρέ, ζυμαρικό ή ότι άλλο θέλουμε και μας αρέσει!!
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο καρέ
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
Τσίλι λίγο γιατί καίει αλλά δινει πικάντικη γευση
1 κύβο κνορ λαχανικών [μειώστε το αλάτι αν βάλετε ]
ελαιόλαδο κατά βούληση
Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Το βγάζουμε και το βάζουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι της πιπεριές το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας τακτικά για λίγα λεπτά να μαραθούν .
Προσθέτουμε την ντομάτα τον πελτέ το πιπέρι το αλάτι το τσίλι και επίσης τα κομματάκια από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε και τον κύβο αν βάλουμε.
Νερό δεν χρειάζεται ,αλλά αν το δούμε να στεγνώνει προσθέτουμε λίγο ζεστό.
Μόλις το δούμε και πιεί τα υγρά και δέσει η σάλτσα σβήνουμε την φωτιά.
*Το στήθος δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί σκληραίνει και δεν μένει μαλακό και ζουμερό .
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες ,άριστο μεζεδάκι για κρασί και σκέτο .Καλή όρεξη !!!