Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΚυδώνι γλυκό του κουταλιού
Ενα απο τα ωραιότερα και αρωματικότερα γλυκά!!
Δεν είναι και εύκολο γλυκό....άλλες φορές βγαίνει σκληρό και άλλες σαν πελτές!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Γωγώς Σαμίου και την ευχαριστώ!
Εγώ ...δεν έβαλα ανθόνερο...έβαλα αρμπαρόριζα γιατί μου αρέσει πολύ στο κυδώνι και μπόλικο ελαφρό- καβουρδισμένο αμύγδαλο!!!
Υλικά
1 Κιλό κυδώνια
700 γρ ζάχαρη
Αμύγδαλα
Σταγόνες λεμονιού
1/2 ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό,μόλις δέσει το γλυκό ρίχνω σταγόνες από μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο.
Το μυστικό για να είναι σκληρό το κυδώνι θα πρέπει τα κυδώνια να μην είναι ώριμα να το ξαναβράσεται την επόμενη μέρα για 15 λεπτά για να γίνει το χρώμα κόκκινο !!\