Κριθαράκι με χταπόδι



Μια συνταγή για ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ από τη σελίδα Monastiriaka.gr


Κριθαράκι με χταπόδι

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
1 πακέτο κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 τομάτες τριμμένες
200 γρ. λάδι
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό

Εκτέλεση:
Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. 
Δεν προσθέτουμε νερό, γιατί θα βγάλει το χταπόδι. 
Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. 
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. 
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την τομάτα και τα κομμάτια χταπόδι. 
Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. 
Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά χταποδόζουμο. 
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
Μόλις τραβήξει τα υγρά του είναι έτοιμο.