Μια συνταγή για ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ από τη σελίδα Monastiriaka.gr
Κριθαράκι με χταπόδι
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
1 πακέτο κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 τομάτες τριμμένες
200 γρ. λάδι
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό
Εκτέλεση:
Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό.
Δεν προσθέτουμε νερό, γιατί θα βγάλει το χταπόδι.
Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την τομάτα και τα κομμάτια χταπόδι.
Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά χταποδόζουμο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις τραβήξει τα υγρά του είναι έτοιμο.