Μοσχάρι με μελιτζάνες

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


Ενα όμορφο κυριακάτικο πιάτο


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα η χτένι)
  • 5 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 πιπεριές κέρατο
  • 1 μικρο κομμάτι φέτα
  • 1 ποτήρι ντοματοπολτό 
  • λίγο ζάχαρη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μπαχάρι
  • ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές,
  2. Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το μοσχαράκι μας.
  4. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο  παχάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  5. Στο χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας περνάμε από το τηγάνι τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  6. Όταν είναι έτοιμο το κρεατάκι μας, βάζουμε σε μια γάστρα τις πατάτες, από πάνω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
  7. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη φέτα σε μικρά κομματάκια.
  8. Στο τέλος, βάζουμε από πάνω το κρέας και κουνάμε κυκλικά την γάστρα μας.
  9. Τη βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προ θερμάνει για μισή ωρίτσα, στους 180 να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά μας!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!