
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Ενα όμορφο κυριακάτικο πιάτο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα η χτένι)
- 5 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 5 μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 5 πιπεριές κέρατο
- 1 μικρο κομμάτι φέτα
- 1 ποτήρι ντοματοπολτό
- λίγο ζάχαρη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μπαχάρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές,
- Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το μοσχαράκι μας.
- Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο παχάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Στο χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας περνάμε από το τηγάνι τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Όταν είναι έτοιμο το κρεατάκι μας, βάζουμε σε μια γάστρα τις πατάτες, από πάνω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη φέτα σε μικρά κομματάκια.
- Στο τέλος, βάζουμε από πάνω το κρέας και κουνάμε κυκλικά την γάστρα μας.
- Τη βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προ θερμάνει για μισή ωρίτσα, στους 180 να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά μας!