Καρυδάκι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Σοφία Γρηγοριάδου για ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρυδάκι γλυκό του κουταλιού

Τον Μάιο είναι η εποχή τους -ίσως από τα ωραιοτερα γλυκά κουταλιού !!!

Yλικά
1 κιλό καρυδάκι
1 και μισό κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 χυμό από 1λεμονι
5 κουτ σούπας ζάχαρη για το ξεπίκρισμα
10 με 15γαρυφαλακια
2 ξυλάκια κανέλα
1 κουτ σούπας μέλι

Εκτέλεση
Καθαρίζω τα καρύδια τα τρυπώ τα βάζω σε ένα μπολ με νερό για 24 ώρες.
Τα ξεπικρίζω 5 φορές από 5 λεπτά βράσιμο με λίγη ζάχαρη κάθε φορά αλλάζοντας το νερό.
Μόλις τελειώσει το ξεπίκρισμα βάζω τα καρύδια στραγγισμένα στην κατσαρόλα με νερό ζάχαρη κανέλα γαρύφαλλα έως ότου δέσει.
Στο τέλος προσθέτω το λεμόνι και το μέλι.
Προσοχή να φορέσετε γάντια γιατί τα χέρια σας θα μαυρίσουν,και να τρυπίσετε τα καρύδια.Εγώ ξεχάστηκα και πηδούσαν από την κατσαρόλα τα καρύδια θέλουν τρύπημα με ένα πιρούνι .
Φυλάσσομαι το γλυκό όταν κρυώσει σε αποστειρωμένα βάζα.