Σοκολατόπιτα φουντουκιού



ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


Σούπερ αφράτη, ζουμερή, εύκολη!!

ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ (250ml)
4 αυγά,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με 6 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια,
6 κ.σ. πούδρα φουντουκιού η και καρυδών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα - σπορέλαιο.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σιγά - σιγά αλεύρι - κακάο - βανίλια, ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψάκι (26 νούμερο) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε 2 ποτήρια ΝΕΡΟ με 2 ποτήρια ΖΑΧΑΡΗ και 50 γρ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά αλλά σιγά - σιγά το σιρόπι.
Δηλαδή το απορροφά και συνεχίζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε στην εστία σε κατσαρολάκι 200 γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα 200 γρ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.
Ανακατεύουμε.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ΒΙΤΑΜ.
Ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντάς τη και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατόπιτα.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε.