ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίν-απ)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 1 αυγό (για τη ζύμη)
- στη μύτη του κουταλιού αλάτι
- ελάχιστη ζάχαρη
- 1 - 2 χούφτες κίτρινο τυρί τριμμένο
- 400 - 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι
- 10 - 15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης, ψιλοκομμένα
- 1 αυγό (για το άλειμμα)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το κίτρινο τυρί, το αυγό και τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια και ξαναζυμώνουμε ελαφρά.
- Πλάθουμε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος του κεφτέ και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Zoi Athanasiadou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!