Μπισκοτομπαλάκια με Τυριά και Λουκάνικο

ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίν-απ)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 αυγό (για τη ζύμη)
  • στη μύτη του κουταλιού αλάτι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 - 2 χούφτες κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 400 - 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι
  • 10 - 15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό (για το άλειμμα)


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το κίτρινο τυρί, το αυγό και τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε.
  2. Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια και ξαναζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος του κεφτέ και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Σημείωση: Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μανιτάρια και πιπεριές ψιλοκομμένες, μέχρι και παστουρμά για πικάντικα γούστα!!


Δημιουργός συνταγής: Zoi Athanasiadou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget