ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Εάν τα φιλέτα γλώσσας είναι κατεψυγμένα πρέπει πρώτα να τα πλύνετε και να τα αφήσετε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Ζεσταίνετε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και τα φιλέτα, αφού πρώτα τα αλατίσετε και να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Ψήνετε για 3 λεπτά και τα φιλέτα γλώσσας είναι έτοιμα.
- Αφαιρέστε τα φιλέτα και βάλτε τα σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι, βάλτε το Bιτάμ, το ξύσμα λεμονιού και το κρασί σε χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεστε τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψτε.
- Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά, ρίξτε τον άνηθο ή μαϊντανό και έτοιμη η σάλτσα σας.
- Περιχύστε με αυτήν τα φιλέτα και συνοδεύστε με ολόκληρες baby πατατούλες με τη φλούδα, ψητές ή βρασμένες στον ατμό.
ΠΗΓΗ: fiftififti.eu/
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!