Τούρτα Κωκ με βελούδινη κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα Κωκ με βελούδινη κρέμα

Με την πιο βελούδινη και αέρινη κρεμουλα!!!!

Υλικά Για ένα ταψί νούμερο 32
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ ζάχαρη
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
1 κ.γ γεμάτο μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 1/2 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα
6 φλ γάλα φρέσκο
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
5 κ.σ γεματες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη
1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για την γκαναζ
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
220 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση
Ξεκινάω με το παντεσπάνι μου .
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα.
Οταν αφρατέψει η μαρέγκα μου ρίχνω βροχηδόν τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα μου και να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους, τις βανίλιες και το κονιάκ σιγά σιγά.
Σταματάω το μίξερ. Κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ μαζί και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα με μία μαριζ με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνω το ταψάκι μου, βάζω το παντεσπάνι μου και το ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρω.
Όταν κρυώσει τελείως τότε κόβω το παντεσπάνι μου σε δύο δίσκους.

Για το σιρόπι
Βράζω το νερό με τη ζάχαρη μαζί μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζω το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν( κρατάω ένα φλιτζάνι από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή για να διαλύσω το κορν φλάουρ).
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το γάλα που κράτησα μαζί με τα αυγά, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύω καλά να διαλυθούν.
Οταν κάψει το γάλα μου προσθέτω λίγο από αυτό μέσα στο μείγμα των αυγών μου για να ανεβάσω τη θερμοκρασία τους.
Γυρίζω στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Κατεβάζω από τη φωτιά προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω.
Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύω αρχικά με το σύρμα μου επιφανειακά έτσι ώστε να ψηθεί και να αφρίσει το μπέικιν. Στη συνέχεια ενσωματώνω καλά μέσα στην κρέμα μου.
Με αυτό το κολπάκι η κρέμα μου θα γίνει αφράτη και βελούδινη.

Συναρμολόγηση
Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζω τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι μου το σιροπιάζω ,ρίχνω την κρέμα μου με προσοχή όπως είναι καυτή και τοποθετώ το δεύτερο παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζω και αυτό. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τη βάζω όλη τη νύχτα στο ψυγείο ( ιδανικά).
Αφού παγώσει την επόμενη μέρα, η τούρτα θα φτιάξω τη γκαναζ σοκολάτας.

Για την γκαναζ
Σε ένα μπολ βάζω την σοκολάτα μου ψιλοκομμένη και το μέλι. Βράζω το γάλα μου και ρίχνω πάνω από τη σοκολάτα .
Αφήνω ένα λεπτο και ανακατεύω καλά να γίνει λεία.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της ( όχι να πήξει)και
απλώνω πάνω στο γλυκό μου.
Αφήνω να παγώσει καλά και σερβίρω.