

Μια συνταγή της κυρίας Θεοδωρας Κατσελου Αλεξιου για ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ καρύδας με σιρόπι
3 ΠΟΤ.ΚΑΡΥΔΑ,
3 ΠΟΤ.ΑΛΕΥΡΙ(κοσκινισμενο),
8 ΑΒΓΑ,
2 ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ,
1 ΠΟΤ.ΓΑΛΑ
2 ΜΠΕΙΚΙΝ,
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1 ΒΙΤΑΜ,ΛΙΩΜΕΝΟ(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 1ΠΟΤ.ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛ).
ΣΙΡΟΠΙ.
3 ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ
3 ΠΟΤ.ΝΕΡΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ.
ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ.
Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
3 ΠΟΤ.ΚΑΡΥΔΑ,
3 ΠΟΤ.ΑΛΕΥΡΙ(κοσκινισμενο),
8 ΑΒΓΑ,
2 ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ,
1 ΠΟΤ.ΓΑΛΑ
2 ΜΠΕΙΚΙΝ,
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1 ΒΙΤΑΜ,ΛΙΩΜΕΝΟ(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 1ΠΟΤ.ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛ).
ΣΙΡΟΠΙ.
3 ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ
3 ΠΟΤ.ΝΕΡΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ.
ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ.
Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.