Τούρτα καραμέλα



ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 

ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαρινάπ,
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά - ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι - βανίλια σιγά - σιγά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το τσέρκι 28Νο, βάζουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.

ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα,
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Βάζουμε το γάλα - ζάχαρη να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ - αλεύρι, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε τον πρώτο πάτο, ρίχνουμε την κρέμα καυτή, κλείνουμε με τον άλλο πάτο και τέλος βάζουμε καραμέλα έτοιμη ή την φτιάχνουμε εμείς.



Credits:
Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!