Κρουασανάκια με γέμιση τυριού



Μια συνταγή για ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΟΥ από τη σελίδα στο Facebook Roula's sweet corner


Κρουασανάκια με γέμιση τυριού

Σκέτος αφρός!!

Υλικά για γέμιση
300γρ.τυρι τριμμένο που λιώνει

Υλικά για την ζύμη.
2 ποτήρια νερού ζεστό γάλα,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο η ελαφρύ ελαιόλαδο,
2 αυγά εκ των οποίων κρατάμε τον ένα κρόκο για επάλειψη στο τέλος,
2 φακελάκια μάγια ξηρή,
1κουταλια της σούπας και λίγο ακόμα ζάχαρη,
λίγο μαχλεπι κοπανισμένο,
μια πρέζα αλάτι το οποίο ρίχνομε στο αλεύρι,περίπου
700 με 800γρ.αλευρι για τσουρέκι,κάνει όμως και ο τι αλεύρι έχετε.

Για την επάλειψη
1 κουτάλια σούπας γιαούρτι,
τον κρόκο που φυλάξαμε,
και λίγη κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση ζύμης
Χτυπάμε τα υγρά σε ένα μπολ με τον αυγοδαρτη. ριχνομε το αλεύρι και σχηματίζομε ζύμη απαλή παίρνουμε δυο λαδόκολλα και παίρνομε κομμάτια από την ζύμη και ανοίγομε κύκλο. τον χωρίζομε σε τρίγωνα βάζομε λίγη γέμιση μέσα, τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί
Αφού τελειώσομε τα αλείφομε με το μείγμα κρόκο γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, που τα έχομε ανακατέψει όλα μαζί πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζομε στον φούρνο να φουσκώσουν
Ανάβομε στους 200 βαθμούς και ψήνομε και τις δυο λαμαρίνες μαζί μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αν χρειαστεί γυρίζομε τις λαμαρίνες μέσα έξω η πάνω κάτω
δεν θα ξεφουσκώσουν.. οι ζύμες με μάγια δεν ξεφουσκώνουν αν ανοίξομε τον φούρνο,
Αφού ροδίσουν καλά τα βγάζουμε. περίπου 20 λεπτά τα έψησα.. ανάλογα τον φούρνο σας.. αν είναι δυνατός τα βάζετε στους 180.

Σημείωση
Επειδή η ζύμη είναι ουδέτερη μπορείτε να την γεμίσετε και με γλυκιά γέμιση μαρμελάδα η νουτέλα η κρέμα η ότι άλλο θέλετε .Αναδεικνύει την γέμιση χωρίς να την σκεπάζει ,φτιάξτε τα είναι απίθανα!!
Η συνταγή είναι από τον Πατέρα Αθανάσιο Τσοπιανίτη όμως έκανα αρκετές παρεμβάσεις