
ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
Υλικά (για ένα ταψάκι 35*25)
- 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 3/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 + 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλ. χλιαρό γάλα
- ξύσμα από 2 μεγάλα, ακέρωτα λεμόνια
- άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν - έναν και τις βανίλιες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (ξεκινάμε με το αλεύρι).
- Τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.
- Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στο μίγμα των αυγών.
- Το μίγμα μας θα είναι κρεμώδες και ελαφρώς αραιό.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψάκι διαστάσεων 25*35 και στρώνουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.
- Σερβίρουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
