Λεμονόπιτα

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ


Υλικά (για ένα ταψάκι 35*25)

  • 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 + 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. χλιαρό γάλα
  • ξύσμα από 2 μεγάλα, ακέρωτα λεμόνια
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα.


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει και να ασπρίσει. 
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν - έναν και τις βανίλιες.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (ξεκινάμε με το αλεύρι).
  6. Τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.
  7. Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στο μίγμα των αυγών.
  8. Το μίγμα μας θα είναι κρεμώδες και ελαφρώς αραιό.
  9. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψάκι διαστάσεων 25*35 και στρώνουμε το μίγμα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.
  11. Σερβίρουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget