Καλτσόνε (Calzone)



ΚΑΛΤΣΟΝΕ


Είναι πολύ εύκολα και η ζύμη δεν χρειάζεται φούσκωμα.

Υλικά:
250γρ αλεύρι γοχ
2 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 κσ ελαιόλαδο
4 με 5 κσ νερό

Γέμιση:
Σπιτική σάλτσα
Μοτσαρελα ή τυρί της αρεσκείας σας
Chorizo σε κομματάκια
Κιμά που είχα στο ψυγείο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε τα υλικά της ζύμης εκτός το νερό. Το προσθέτετε κουταλιά κουταλιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά της ζύμης.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και έχετε μέσα το ταψί που θα τα ψήσετε να κάψει καλά.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και ανοίγετε με πλαστη.
Βάζετε γέμιση στη μια πλευρά και κλείνετε καλά σε μισοφέγγαρο.
Εγώ τα έβαλα απευθείας σε αντικολητικό χαρτί και ήταν πιο εύκολο να τα μεταφέρω στο ταψί.
Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετείτε τα καλτσονε προσεκτικά.
Τα ψήνετε στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε.


Δημιουργός συνταγής: Elena Psilli