COOKIES ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ NUTELLA
Εύκολα, γρήγορα και λαχταριστά Cookies με Σταγόνες ή κομματάκια Κουβερτούρας και γέμιση Νουτέλα.
Απλά υπέροχα!!
Υλικά
- 120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια και μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
- 150 γρ. Nutella
- λίγο λιωμένο βούτυρο, για άλειμμα των χεριών (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα ή το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
- Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας (προαιρετικά).
- Παίρνουμε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης την οποία πιέζουμε στη παλάμη μας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.
- Τοποθετούμε στο κέντρο της 1 κοφτή κ.σ. Nutella και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και θωρακιστεί η Nutella.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 12 - 14 λεπτά.
- Όταν τα αφαιρέσουμε από το φούρνο θα είναι ελαφρώς μαλακά.
- Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να σταθούν για 10 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ακολουθήστε μας στο Google News!