2 κονσέρβες Μόρφατ σαντιγί ή 500 γρ.κρέμα γάλακτος πλήρες
1 φακελάκι ζελέ φράουλα σκόνη
500 γρ.φράουλες κατεψυγμένες(παγωμένες από βραδύς)
4 κ.σ γεμάτες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ φράουλα ή κονιάκ(βοηθάει πολύ στο να μένει το παγωτό αφράτο)
1 κ.σ γλυκόζη (επίσης βοηθάει στο να μένει το παγωτό αφράτο)
1 βανίλια
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος(λιωμένη και χλιαρή) ή Μερέντα
100γρ λευκή σοκολάτα(λιωμένη)
φράουλες γλυκό με το σιρόπι τους για το γαρνιρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πολτοποιώ τις φράουλες όπως είναι παγωμένες στο μούλτι και περνάω τον πολτό από σίτα σουρωτήρι πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης, για να μείνουν σπόρια και μεμβράνες από τις φράουλες τα οποία πετάω. Θα μείνει 400 γρ.καθαρός πολτός!
Βάζω τον καθαρό πολτό σ'ένα κατσαρολάκι και το βάζω να έρθει σε σημείο βρασμού.
Τότε το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα,το ζελέ σκόνη.
Ανακατεύω να λιώσει καλά και ρίχνω και το ποτό.
Το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ τις κονσέρβες Μόρφατ να αφρατέψουν λίγο και προσθέτω την άχνη, τη βανίλια και τη γλυκόζη και χτυπάω να γίνει αφράτη σαντιγι.
Προσθέτω τον κρύο πολτό φράουλας και χτυπάω να ενωθούν τα υλικά.
Σε τάπερ βάζω κουταλιές από το μίγμα, περιχύνω εδώ κι εκεί με τις σοκολάτες και βάζω πάλι στρώσεις μίγματος και λιωμένης σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!