Quiche lorraine με λουκάνικα, γαλοπούλα καπνιστή και τυριά



QUICHE LORRAINE ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Είχα ένα φύλλο σφολιάτας στην κατάψυξη που έπρεπε να αξιοποιηθεί και λέω δε φτιάχνω μια γρήγορη Quiche;;

Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν τα εξής:
Ένα φύλλο σφολιάτας,
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα,
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
μία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια,
ένα μεγάλο κρεμμύδι,
2 μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
1 μικρή κρέμα γάλακτος,
2 αυγά,
αλάτι και άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση
Αρχικά τσιγάρισα με το βιτάμ το κρεμμύδι, την πιπεριά, το λουκάνικο, και τη γαλοπούλα μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά τα αλλαντικά.
Βουτύρωσα την ταρτιέρα, τοποθέτησα το φύλλο σφολιάτας κόβοντας αυτό που περίσσεψε και τρύπησα με πιρούνι τη ζύμη στον πάτο αλλά και περιμετρικά.
Έριξα το μισό φλιτζάνι τριμμένα τυριά, ακολούθησε το μείγμα αλλαντικά-κρεμμύδι-πιπεριά, τα έστρωσα ομοιόμορφα και έριξα από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι.
Χτύπησα τα αυγά σαν ομελέτα με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και περίχυσα με αυτά τα υλικά στην ταρτιέρα.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, ο φούρνος πάνω - κάτω, στη δεύτερη από κάτω θέση του φούρνου.


Credits:
Daphne Toutiou
Quiche lorraine με λουκάνικα, γαλοπούλα καπνιστή και τυριά