ΥΠΕΡΟΧΑ SPRING ROLLS ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
Τρεις συνταγές για υπέροχα spring rolls για όλα τα γούστα !!!
Oλες μία μία-- ξεχωριστές και πεντανόστιμες !!!
Συνταγή 1 με Μανιτάρια Και Λαχανικά
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό
1 συσκευασία μανιτάρια
3 καρότα
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
3 πολύχρωμες πιπεριές
3-4 κολοκυθάκια
λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζανάκι μπαλσάμικο
σώς σόγιας
1 ποτηράκι με νερό
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Ξύνεται τα καρότα και τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και προστέσθε σιγά-σιγά τα λαχανικά για να τσιγαριστούν.
Αλατοπιπερώστε.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, τα σβήνετε με μπαλσάμικο και σόγια σως. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.
Ανοίξτε τα φύλλα σας και κόψτε τα στη μέση.
Σε κάθε φύλλο τοποθετήστε στην άκρη μια κουταλιά από τη γέμιση.
Τυλίξτε το φύλλο σας κάνοντας το ρολλάκι. Μην ξεχάσετε να βάλετε στις άκρες του φύλλου λίγο βούτυρο-ή λίγο νερό γιατί αλλιώς θα ανοίξουν.
Αλείψτε τα ρολλάκια σας με λίγο λάδι.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
**Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά επιθυμείτε για τα spring rolls ανάλογα με το γούστο σας και τις γεύσεις που σας αρέσουν
Σε μεγάλα super market υπάρχουν και ειδικά φύλλα για spring rolls. Αν όμως δεν μπορείτε να βρείτε, το φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό είναι ότι πρέπει.
Συνταγή 2 με Κοτόπουλο Και Λαχανικά
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μέτρια καρότα κομμένα ζουλιέν
2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
2 1/2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ζωμό κοτόπουλο
2-3 κουταλιές σόγια σος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ για 1 λεπτό, ρίξτε τα καρότα και ανακατέψτε, αφήστε 2-3 λεπτά και βάλτε τα κολοκυθάκια ανακατέψτε τα όλα μαζί για 2 λεπτά
Προσθέστε αμέσως το λάχανο ανακατέψτε και βάλτε λίγο αλάτι (αν η σόγια είναι αρκετά αλμυρή προσέξτε με το αλάτι) πιπέρι, ρίξτε μέσα το ζωμό κοτόπουλο, αφήστε 2-3 λεπτά, το λάχανο μαλακώνει πολύ γρήγορα.
Προσθέστε το κοτόπουλο και τη σόγια, ανακατέψτε καλά και βγάλτε από τη φωτιά
Αδειάστε όλη τη γέμιση μέσα σε ένα σουρωτήρι και βάλτε από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το ζωμό που θα βγάλουν τα λαχανικά, με το οποίο θα φτιάξουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, αφήστε το να κρυώσει.
Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε τρία μέρη 15 εκ. περίπου το καθένα, με ένα πινέλο λαδώστε το φύλλο και βάλτε μία κουταλιά γέμιση, γυρίστε προς τα μέσα τα δύο πλαϊνά μέρη και ξεκινήστε να τυλίξτε
σε κάπως σφικτό ρολάκι.
Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιαστέ τα spring rolls λαδώστε τα από πάνω με ένα πινέλο και πιτσιλίστε τα με λίγο νερό.
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Συνταγή 3 με Μανιτάρια Και περισσότερα Λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (το πολύ λεπτό)
450 γρ.μανιτάρια
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κολοκυθάκι σε μισές φετούλες
2 καρότα σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. ζεστό νερό
Αλάτι (όσο θέλουμε αλλά προσοχή εάν βάλουμε και κάποια γραβιέρα)
Φρεσκοτριμμένο τετραπίπερο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το κολοκυθάκι, τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τον όγκο τους.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι τόσο όσο θέλουμε και τέλος, προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν πριν τυλίξουμε τις φλογέρες μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Τυλίγουμε τις φλογέρες
Παίρνουμε 2 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο.
Βάζουμε στην άκρη του κάθε διπλού φύλλου 1 - 1 1/2 κουταλιά της σούπα από τη γέμιση.
Διπλώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να μην "ξεφύγει" η γέμιση και τυλίγουμε.
Βρέχουμε με λίγο νερό την άκρη για να κολλήσει και τις τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Αφού τις τυλίξουμε και τις τοποθετήσουμε στο ταψί όλες, τις αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, ανοιχτό καστανό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Για τη Γλυκόξινη Σάλτσα.
Το ζωμό που βγάλανε τα λαχανικά 200 ml. περίπου, βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές ξύδι, 2 κουταλιές σόγια, και 1 κουταλιά κόρν φλάουρ, ανακατέψτε καλά με σύρμα, βάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.συνοδέψτε τα spring rolls με τη γλυκόξινη σάλτσα.
Υπέροχα spring rolls για όλα τα γούστα