ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Υλικά
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Άνηθο και δυόσμο άφθονο, ψιλοκομμένο
- 100-150 γρ φέτα, θρυμματισμένη
- Λίγο τυρί που λιώνει (π.χ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
- 3 χούφτες φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι (προαιρετικό, ανάλογα με την αλμύρα των τυριών)
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη και το τοποθετούμε σε ένα στραγγιστήρι.
- Το αφήνουμε για 30 λεπτά ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά.
- Στη συνέχεια, το πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να στραγγίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι με τα αυγά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον δυόσμο, τη θρυμματισμένη φέτα και το τυρί που λιώνει.
- Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν τα τυριά σας είναι αλμυρά, παραλείψτε το αλάτι. Αν όχι, προσθέστε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες ή σε επίπεδα κεφτεδάκια.
- Πασπαλίζουμε κάθε κεφτέ με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
- Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με δροσερό γιαούρτι ή μια σάλτσα της αρεσκείας σας.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Ευδοκία Παπαμακαρίου