Κολοκυθοκεφτέδες της μαμάς

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ


Φτιάξτε αυτούς τους λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες γεμάτους αρώματα και γεύσεις και απολαύστε τους με τους αγαπημένους σας!!


Υλικά

  • 1 μεγάλο κολοκύθι 
  • 2 αυγά 
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 
  • Άνηθο και δυόσμο άφθονο, ψιλοκομμένο 
  • 100-150 γρ φέτα, θρυμματισμένη 
  • Λίγο τυρί που λιώνει (π.χ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας) 
  • 3 χούφτες φρυγανιά τριμμένη 
  • Αλάτι (προαιρετικό, ανάλογα με την αλμύρα των τυριών) 
  • Αλεύρι για το πανάρισμα 
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη και το τοποθετούμε σε ένα στραγγιστήρι. 
  2. Το αφήνουμε για 30 λεπτά ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. 
  3. Στη συνέχεια, το πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να στραγγίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. 
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι με τα αυγά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον δυόσμο, τη θρυμματισμένη φέτα και το τυρί που λιώνει. 
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  6. Αν τα τυριά σας είναι αλμυρά, παραλείψτε το αλάτι. Αν όχι, προσθέστε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται. 
  7. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες ή σε επίπεδα κεφτεδάκια. 
  8. Πασπαλίζουμε κάθε κεφτέ με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό. 
  9. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  10. Αφαιρούμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. 
  11. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με δροσερό γιαούρτι ή μια σάλτσα της αρεσκείας σας. 

Καλή όρεξη!


ΠΗΓΗ: Ευδοκία Παπαμακαρίου 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget