Κολοκυθοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθοτυρόπιτα 

Κολοκυθοτυρόπιτα σούπερ φανταστική με χειροποίητο φύλλο.......πλούσια σε άρωμα και γεύση.....!!!
Απλά μοναδική......!!!!!

Υλικά
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό κολοκύθια μεγάλα (6 μεγάλα κολοκύθια)
5-6 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό
4 μεγάλα αβγά
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
400γρ φέτα
200γρ ανθότυρο
1/2 φλ τσαγιού τραχανά ή 2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι

Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 σφηνάκια λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω στο χοντρό το κολοκύθι το αλατίζω ελαφρώς για να βγάλει τα υγρά του και το αφήνω μισή ωρίτσα στο τρυπητό.
Τα στραγγίζω καλά με τα χέρια μου και τα βάζω σε μια κατσαρολίτσα να σοταριστούν και να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτω όλα τα αρωματικά μου και τα πράσα ψιλοκομμένα και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα και να γλασάρουν.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βουτυράκι.
Ανακατεύω να λιώσει.
Αλατοπιπερώνω με προσοχή ( γιατί θα μπει και το τυράκι) και τα αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Προσθέτω τον τραχανά τα τυριά και τα αβγά.
Αφήνω τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζω το φύλλο.
Σε λεκανίτσα ζυμώματος βάζω το αλεύρι .
Κάνω μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτω το αλάτι , το λάδι , το ξύδι και το χλιαρό νερό.
Ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ωραίο εύπλαστο ζυμαράκι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνω λίγο νερό η λίγο αλεύρι αντίστοιχα.
Λαδώνω καλά το ταψί μου.
Ανοίγω το πρώτο φύλλο το απλώνω στο ταψί , το λαδώνω ελαφρώς , ανοίγω και το δεύτερο φύλλο και το απλώνω πάνω στο πρώτο.
Απλώνω τη γέμιση και κλείνω την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα.
Κάνω τρυπούλες εδώ κι εκεί στην πίτα για να μην φουσκώσει και σπάσει το φύλλο.
Ραντίζω ελαφρώς με νεράκι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου , στη χαμηλή σχάρα.