ΞΙΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ---> Μια συνταγή του κυρίου Nikolas Tzanakakis εκτελεσμένη από την κυρία Dora Iliopoulou στην ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΞιφίας στη λαδόκολλα και σαλάτα πλιγούρι ταμπουλέ
Για το ψάρι
Μαρινάρω μια φέτα ξιφία για δύο ώρες με κρασί λευκό ,αλάτι ,πιπέρι,θυμάρι, δεντρολίβανο
Στρώνω στο ταψί λαδόκολλα και βάζω το ψάρι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Ψήνω στους 180 βαθμούς ,πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30με 35 λεπτά.
Όταν ψηθεί ρίχνω ότι ζουμάκι έχει το ταψάκι σε μπολ .
Στύβω λίγο λεμόνι και προσθέτω ελαιόλαδο .
Χτυπάω καλά και Περιχύνω το ψάρι.
Ταμπουλέ Πλιγούρι
(συνταγή DimitrisTsolakis)
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ πλιγούρι,
15 ντοματίνια,
1 αγγούρι,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 ματσάκι μαϊντανό,
1ματσακι δυόσμο,
4 κσ χυμό λεμονιού,
αλάτι ,πιπέρι,
ελαιόλαδο ,
κύμινο (Δεν έβαλα εγώ )
Πρόσθεσα όμως μια πράσινη πιπεριά και κουκουνάρια.
Μπορείτε σταφίδες όπως είναι στη συνταγή του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό .
Το βάζουμε σε μια μεγάλη κούπα ,το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να μαλακώσει Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα μας τα υλικά.
Στραγγίζουμε το πλιγούρι ,βάζουμε σε σαλατιέρα όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού , πλιγούρι , ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.