Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιά ΠΚ για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια λεμονιού
Δεν υπάρχουν Κουλουράκια λεμονιού !!! Πιο αφράτα δεν γίνεται !!!
Θα χρειαστούμε
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γοχ γύρω στα 980 γμ
3 αυγά
3 κουταλιές σούπας μπαικιν
330 μλ ηλιέλαιο
Ενάμιση ποτήρι του νερού ζάχαρη
3 βανίλιες κάψουλες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
500 γμ γιαούρτι στραγγιστό
Χτυπάμε αυγά, ζάχαρη και βανίλια με το μίξερ να γίνει σαν κρέμα.
Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και τέλος το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπαικιν και το ξύσμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια και αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο.
Ψήνουμε στους 170, στην αντίσταση, για 20 λεπτά.
Βγάζει 125 τεμάχια.