
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Τώρα που είναι η εποχή του μούστου ας φτιάξουμε αφράτα η τραγανά Μουστοκούλουρα !!!
Υλικά
150 γρ ηλιέλαιο
200 γρ ζάχαρη
2 κ σ μέλι
2 βανίλιες
1 κ σ γεμάτο κακάο
1 κ σ γεμάτο κανέλα
1 κ γ γαρύφαλλο
250 γρ πετιμέζι η μούστο
180 γρ νερό χλιαρό
2 κ σ κονιάκ
1 κ γ σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μην το βάλετε όλο μαζί μέχρι να πλάθονται
1 φάκελο μπεικιν
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 8 πρώτα υλικά και το πετιμέζι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
Ρίχνουμε το νερό το κονιάκ που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν
δεν ζυμωνουμε πολύ
Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί
Πλάθουμε ότι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε αντιστάσεις 180 βαθμούς
12 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο αν τα θέλουμε μαλακά και λίγο παραπάνω αν τα θέλουμε ποιο σκληρά
Εγώ τα έκανα μαλακά και τα έβαλα σε μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και παραμένουν μαλακά.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Labrini Brakai