Μακαρόνια με σάλτσα πέστο από πιπεριές Φλωρίνης



ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Υλικά για Πέστο
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 γερή χούφτα καρύδια ψίχα
1 χούφτα φυλλαράκια μαϊντανού
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα
4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 
Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές, και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ αλέθουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, (εγώ χρησιμοποιώ ολικής άλεσης) κι όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μια ποσότητα από το πέστο, ανάλογα ποσά πιάτα θέλουμε.
Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μακαρόνια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ακόμα λίγο τυρί.
Μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί έχουμε, ή μας αρέσει.... κεφαλοτύρι, φέτα, ρεγκάτο, και από ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα ασπρισμένα, ή κουκουνάρι.... ακόμα σε όποιον αρέσουν τα καυτερά, ένα πιπεράκι τσίλι.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki