ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Υλικά
- 800 γρ κιμά ανάμεικτο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Σκόρδο κατά βούληση
- 1 κ.γ αλάτι
- πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 κ.γ κίμινο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- μαϊντανό και δυόσμο κατά βούληση (βάζω αρκετό γιατί μας αρέσει)
- ρίγανη
- 2 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
- 2 αυγουλάκια
- 4 κ.σ ξίδι η 4 κ.σ μπίρα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζυμώνω πολύ καλά να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον 45 λεπτά (όσο περισσότερο καθίσει στο ψυγείο τόσο καλύτεροι θα γίνουν οι κεφτέδες)
- Δεν τα αλευρώνω καθόλου στο τηγάνισμα και γίνονται πολύ ζουμερά.
- Τα τηγανίζω σε καυτό ηλιέλαιο.
Credits:
Georgia Stergioudi