Αφράτα κεφτεδάκια

κεφτεδάκια

ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


Υλικά

  • 800 γρ κιμά ανάμεικτο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο κατά βούληση
  • 1 κ.γ αλάτι
  • πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ κίμινο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • μαϊντανό και δυόσμο κατά βούληση (βάζω αρκετό γιατί μας αρέσει)
  • ρίγανη
  • 2 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 2 αυγουλάκια
  • 4 κ.σ ξίδι η 4 κ.σ μπίρα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνω πολύ καλά να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον 45 λεπτά (όσο περισσότερο καθίσει στο ψυγείο τόσο καλύτεροι θα γίνουν οι κεφτέδες)
  2. Δεν τα αλευρώνω καθόλου στο τηγάνισμα και γίνονται πολύ ζουμερά.
  3. Τα τηγανίζω σε καυτό ηλιέλαιο.

κεφτεδάκια

Credits:

Georgia Stergioudi